VAN BAVEL

Van Bavel biedt klanten nu in een handomdraai gepersonaliseerde webshops

Van Bavel zocht een betrouwbare innovatie partner om klanten sneller gepersonaliseerde webshops met een hoge gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden

Van Bavel is met een geschiedenis van bijna 70 jaar een van de marktleiders op het vlak van business gifts en premiums. Het team van van Bavel zoekt naar originele producten die de marketingstrategie van hun klanten versterken. Van Bavel brengt door middel van gepersonaliseerde webshops en logistiek de geschenken bij de eindklanten en medewerkers aan huis.

Lees meer

Over dit klantverhaal

Van Bavel zocht een Partner om meerdere e-commerce platformen te creëren die snel gepersonaliseerd kunnen worden voor haar klanten.

De eerste daarvan is een corporate B2B e-commerce platform. Met dit platform, Rumi genaamd, kunnen klanten in slechts enkele klikken gepersonaliseerde promotionele producten bestellen en binnen een eigen merkomgeving aanbieden.

Daarnaast creëerden we een cadeau platform, Felicitas. Op dit platform kunnen gebruikers met een individuele toegangscode inloggen en een cadeau kiezen. Alle producten kunnen aangekleed worden met de branding van het bedrijf of voorzien worden van logo of naam van de personeelsleden of klanten.

Allereerst zijn de wensen en eisen van de stakeholders gedurende een aantal workshops in kaart gebracht. Op basis van deze inzichten is een requirements lijst gemaakt en werden gedurende meerdere sessies de definitieve scope en de functionaliteiten bepaald.

1/ Webshop inrichten en producten kiezen en bestellen in minder stappen 

Gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk voor de klanten zoals bij het inrichten van de webshop, het kiezen van producten en het afronden van de bestelling. Daarom was het noodzakelijk om de stappen te vereenvoudigen. Beheerders willen snelheid en gebruiksgemak bij het inrichten en de eindgebruikers moeten ongeacht leeftijd zonder problemen de producten kunnen bestellen.

2/ Mobile first 

Met het oog op de toekomst is gekozen om mobile first te werken om de platformen ook gebruiksvriendelijk te maken voor de mobile users.

We hebben geadviseerd om te kiezen voor WordPress in combinatie met WooCommerce.

Dit maakt dat de platformen makkelijk te onderhouden zijn door de webshopbeheerders.

Ook kunnen eenvoudig betaal- en verzendmethoden toegevoegd worden voor klanten.

Twee makkelijk te onderhouden platformen. Webshopbeheerders kunnen hier in een handomdraai gebruiksvriendelijke en gepersonaliseerde webshops inrichten en beheren.

Klant: Van Bavel


Service:
Innovatieproces, e-commerce platformen creëren. Technisch beheer. Customer support


Uitdaging:
Integratie WooCommerce e-commerce platformen en WordPress


Methodiek:
Kite thinking process and workshops, Lange termijn-innovatie- en onderhoudsplan


Marktsector:
   Retail – e-commerce – logistics – fulfilment

Scroll naar boven