Suport Engineer (remote)

De rol

Je helpt de klanten zodra ze vastlopen in een e-commerce applicatie of als zij functionaliteiten willen aanpassen. Wat het ook is, jij voelt direct de behoefte om erin te duiken, de kortste route te vinden om het op te lossen en pro-actief advies te geven. De business van de klant draait weer optimaal door. Dit is waar jij energie van krijgt.

Dit ga je doen

 • De klant heeft als eerste contact met jou, je bent hierin dus de coördinator. Je probeert zoveel mogelijk zelf op te lossen (Incident management 1e en 2e lijns), kom je er niet helemaal uit of is er een andere expertise nodig dan schakel je een collega in.
 • Je voelt een klant goed aan en je begrijpt ook snel wat voor hen belangrijk is en zo weet je aanvullende services te verlenen en identificeer je nieuwe e-Commerce mogelijkheden, voordelen en oplossingen.
 • Een van je andere talenten is het maken, wijzigen en onderhouden van klant websites in CSM platformen zoals WP.
 • Zodra er een nieuwe oplossing wordt opgeleverd weet jij deze kwalitatief en functioneel goed door te testen en identificeer jij de nodige punten te verbetering voordat de oplossing live gaat en zo draag je bij aan een succesvolle lancering.
 • Om de klantvragen en je workload goed te kunnen managen gebruik je ons ticketsysteem ‘Proofhub’. Dit systeem geeft realtime de huidige status weer en zo houd jij het overzicht en kun je ook je collega’s scherp houden in het leveren van hun tijdige bijdrage.
 • Per oplossing zorg je dat de (technische) kennis die jij op doet ook vastlegt, zodat dit gemakkelijk is terug te vinden zodat het wiel niet nog een keer uitgevonden hoeft te worden.
 • Je voert zelf bepaalde configuraties door zodat er nieuwe klanten aangesloten kunnen worden op de e-commerce oplossing en je ondersteunt ook klanten met het webshopbeheer.

Dit breng je mee

 • Je doorziet snel verschillende website functionaliteiten en integratiepunten met andere systemen.
 • Met zo’n 5 jaar ervaring als e-commerce trouble shooter op verschillende platformen zoals: Shopify, Lightspeed, Woocommerce, Magento 2, Shopware, Bol.com, ChannelEngine, ChannelAdvisor zorgt voor een goede start in deze rol.
 • Verder heb je een goed inzicht in e-commerce processen.
 • Bekend met ITIL en het toepassing hiervan is mooi meegenomen.

Jouw eigenschappen en kwaliteiten

 • Samenwerken en probleemoplossend: je zoekt graag je collega’s op om (remote) samen te werken, te sparren over een incident of om de mogelijke effecten van je oplossing te toetsen.
 • Prioriteiten en communicatie: je kunt meerdere klanten tegelijk ondersteunen, zelf prioriteiten stellen en bij voorkeur pak je de telefoon om de klant te woord te staan.
 • Service- en resultaatgericht: Je haalt je plezier uit de klant die blij wordt van je oplossing en je ondersteuning in algemene zin. Je geeft ze het gevoel dat je er bent en zij er niet alleen voor staan.
 • Analyseren en ondernemend: van nature houd je van puzzelen totdat je de oplossing gevonden hebt en je doet voorstellen voor een structurele oplossing als dezelfde problemen vaker voorkomen.
 • Eigenaarschap: je bent een verlengstuk van de verschillende klanten, hun probleem is ons probleem en jij neemt verantwoordelijkheid voor jouw deel van de oplossing.
 • Nieuwsgierig en leren: je wilt graag groeien, je staat open voor nieuwe inzichten en je hebt interesse in andere mogelijke oplossingen, ideeën en ontwikkelingen binnen je vakgebied en als persoon.

Verder voel jij je thuis in een kleine internationale organisatie waar je impact groot kan zijn en we je graag helpen om je verder te ontwikkelen naar een Technical Support Engineer, Technical Coordinator and so on – we kennen geen grenzen. Dit geldt voor onze klant oplossingen en ook voor onze carrière mogelijkheden.

Wat kunnen wij je bieden
Wij kunnen jou een super fijne rol aanbieden in een team van ervaren collega’s binnen een internationaal netwerk met een salaris van € 2.500 tot € 3.000,- bruto per maand, 25 vakantiedagen, een laptop en mobiele telefoon. Daarnaast ontvang je een flexwerkvergoeding, want waar je werkt maakt ons echt niet uit, daar waar jij je prettig voelt en optimaal een bijdrage kan leveren. Ook hebben we een pensioenplan en nemen wij een deel daarvan voor onze rekening en heb je de mogelijkheid om zelf ook in te leggen. Last but not least – om ervoor te zorgen dat je je talenten maximaal kunt gebruiken, je lekker in je vel blijft zitten en je groeit als mens, krijg je van ons een coach.

Past deze job goed bij jou?
Stuur dan een kort bericht naar ons met je CV en een korte motivatie en introductie van jezelf naar jobs@innovation-kite.com of via de interesse knop onderaan.

Wie zijn wij?
Innovation Kite is een kleine internationale organisatie die jou graag de ruimte geeft om de dingen te doen waar je energie van krijgt. Een organisatie waar je kunt groeien als mens en als professional.

We zijn visie gedreven analisten en kunnen onafhankelijk van techniek een idee vertalen naar een digitale oplossing. We bedenken, bouwen, testen en verbeteren een oplossing of we ontwikkelen samen met de klant een mooi product. Internationaal werken we samen met vaste development partners.

Kite Thinking™
We bewegen ons op het snijvlak van IT, E-commerce en digital consultancy. Dit doen wij middels onze eigen Kite Thinking™ methodiek waarmee we de eindgebruikers centraal stellen.

Klanten van Innovation Kite zijn lange termijn klanten zoals bijvoorbeeld Post.nl, Nedis, het Trimbos instituut en van Bavel en zij zien ons primair als innovatiepartner.

KITE mensen
Bij ons werken gedreven ICT-vakspecialisten, ieder met een eigen expertise vanuit verschillende culturen, inzichten en levensinstellingen. Wat ons verbindt is de mentaliteit, niet de plek. Die kies je helemaal zelf. Je huiskamer, een eiland of een start-up verzamelgebouw. Net wat werkt voor jou.

Scroll naar top