Project Manager E-commerce (remote)

De baan

We zijn op zoek naar een projectmanager met ervaring in softwareontwikkelingsprojecten, die het dagelijkse projectleveringsproces aanstuurt. Je verwijdert obstakels die de productiviteit in de weg staan of de voortgang van het team blokkeren. Onze teamleden bevinden zich in Nederland, India, Turkije en Slowakije.

Hoe ziet je dag eruit?

Koffie of thee
Voordat je begint met werken, gaan we ervan uit dat je eerst een lekker kopje koffie voor jezelf zet en jezelf comfortabel maakt in een goede stoel en bureau waar we je bij zullen ondersteunen. Daarna is het tijd om contact te maken met je collega’s via MS Teams, je e-mails te controleren, een takenlijst voor jezelf te maken en het is altijd goed om even contact te hebben met de operationeel manager.

Standups leiden
In de ochtend leid je de standups met de projectteams, je luistert naar hun feedback en indien nodig, verwijder je obstakels zodat iedereen zich kan concentreren op één ding en op één lijn ligt. Dan is het tijd om een koffiepauze te nemen voordat je verder gaat.

Neem even pauze 🙂

Cliënten ontmoeten
Gedurende de dag heb je vergaderingen met verschillende klanten op afstand (of op locatie) om de voortgang van het project te bespreken en om hun feedback te vragen. Om de verwachtingen van beide kanten te managen, bevestig je de uitkomst en de gemaakte afspraken en volg je deze op met het projectteam.

Lunch & beweging
Vergeet niet te lunchen en wat te bewegen of een wandeling te maken met je hond?

Tickets controleren
Als je klaar bent om verder te gaan, kun je de tickets in Proofhub controleren om te zien of er een goede doorstroom is in het oplossen en sluiten van de tickets.

Nieuw project of oplossingen
Als je een nieuwe kans hebt geïdentificeerd die kan leiden tot een nieuw project of oplossing, neem je het voortouw. Dit betekent dat je onze Kite-methodologie toepast, een afspraak maakt met de klant, de juiste specialisten erbij betrekt om ieders hersens te prikkelen en een perfecte briefing te maken. Dan heb je voldoende informatie om een geweldig projectplan te schrijven en dit plan aan de klant te presenteren. Als de klant enthousiast is en akkoord gaat, maak je een interne werkorder en organiseer je een kick-off vergadering om het project te starten!

Hoe cool is dat, je zult de producteigenaar zijn en je zult de voortgang van elk project in de gaten houden totdat je trots de resultaten kunt tonen nadat het product alle tests heeft doorstaan! Goed om te weten is ook dat we elke dinsdagochtend een operationele vergadering met de groep hebben en elke vrijdag doen we een virtuele koffie, dit gaat over alles behalve werk.

Zo zou een typische dag eruit kunnen zien en natuurlijk kom je zelf met nieuwe ideeën over hoe dingen efficiënter of effectiever kunnen – in dat geval luisteren we graag. Naast het bovenstaande is het goed om in contact te blijven en verbonden te zijn met je collega’s op afstand of op locatie, dus voel je vrij om elkaar te ontmoeten en samen te werken op een inspirerende locatie.

Over jou
“Het is jouw passie om een sterke leider en coach te zijn, je motiveert cross-functionele teams binnen de organisatie om hoogwaardige resultaten te leveren en de gewenste klantresultaten te bereiken.”

Jij:
● Bent een ster op het gebied van projectmanagement en het is de combinatie van je instincten, energie en beslissingen die teams en projecten tot een succesvolle afronding zullen leiden.
● Bent een mix van creativiteit en logica en je past deze fusie toe om problemen op te lossen voordat ze zich zelfs maar voordoen.
● Bent een individuele bijdrager maar een rock-ster performer. Je creëert afstemming en bouwt consensus tussen verschillende belangen en persoonlijkheden en blijft kalm in stressvolle situaties.

Verder heb je:
Een goed gevoel voor humor, je bent flexibel, mens- en multicultureel gericht.

Om deze baan goed te kunnen doen, denken we dat het helpt als je:

● Tweetalig bent in technologie en bedrijfsleven, zodat je technische vereisten en specificaties kunt vertalen naar gemakkelijk te begrijpen bedrijfsconcepten en vice versa.
● Een BA/BS hebt in Engineering, wetenschap of gerelateerd vakgebied en 4-6 jaar progressieve ervaring in een technologische projectmanagementrol, waarbij je meerdere projecten beheert.
● Een ondernemer bent met een hoog energieniveau, een gepassioneerde, positieve geest en het vermogen om te leren en dat in actie te zetten.
● Een effectieve manager bent met een coachende leiderschapsstijl.
● Tijdig het project (her)kunt navigeren.
● Grondig begrip hebt van agile en algemene projectmanagementprincipes.
● Ervaring hebt met taakvolgsystemen (we gebruiken Proofhub).
● Uitzonderlijke schriftelijke en mondelinge communicatie (presentatie) vaardigheden in het Nederlands en Engels hebt.

Scroll naar boven