DIGITALE TRANSFORMATIE EN UX

ZORGEN VOOR CONCURRENTIEVOORDEEL

“Het grootste probleem dat we hadden was timing. Het verwerken van de resultaten duurde voorheen wel 1 à 2 dagen. Nu kan dit binnen een uur, dat levert ons een ontzettend groot concurrentievoordeel op omdat we onze (nieuwe) producten veel sneller kunnen leveren.”

Bas Vervoort, Project Manager Nedis

Nedis
Het verhaal van Nedis laat zien wat digitalisering een bedrijf kan opleveren. Waar voorheen fouten werden gemaakt en processen lang duurden ontstaat door de digitale transformatie een concurrentievoordeel en een vermindering aan kosten.

Resultaat
Digitale transformatie van een papieren formulier naar een gebruiksvriendelijke app waardoor de timing en accuraatheid van de kwaliteitscontroles is verbeterd. 

Digitale Transformatie Nedis

“Het grootste probleem dat we hadden was timing. Het verwerken van de resultaten duurde voorheen wel 1 à 2 dagen. Nu kan dit binnen een uur, dat levert ons een ontzettend groot concurrentievoordeel op omdat we onze (nieuwe) producten veel sneller kunnen leveren.” – Bas Vervoort

Nedis is een groothandel die consumentenelektronica importeert en distribueert. De elektronica worden vanuit het Verre Oosten ingevoerd. Om de kwaliteit van de te leveren elektronica te bewaken, voert Nedis controles uit. Dit gebeurde middels een papieren formulier. De hoeveelheid data die het formulier bevatte, maakte het formulier onoverzichtelijk. Hierdoor en doordat het formulier met de hand moest worden ingevuld, werden er regelmatig dingen vergeten en fouten gemaakt.

Ook was het zo dat er veel tijd zat tussen de controle en het invoeren van de resultaten. Meestal duurde het één à twee dagen voordat de resultaten van de controles beschikbaar waren. De kwaliteitscontrole is de eerste stap in het proces om de containers met goederen te kunnen verschepen dus als deze stap wordt vertraagd, wordt direct het hele proces vertraagd.

VOLWAARDIGE PARTNERS BINNEN HET PROJECT

Om de problemen die het papieren formulier veroorzaakte op te lossen moest er een digitale transformatie plaats vinden. Er werd besloten om een app te maken zodat de inspecteurs de controles gemakkelijker konden uitvoeren. Omdat Nedis niet alle vaardigheden in huis had die nodig waren om de app te bouwen, was het noodzakelijk om een externe partij in te schakelen. Nedis had bij het ontwikkelen van een andere app, gemaakt voor de klanten van Nedis, al met Resourcing Pros samengewerkt. Tijdens de eerdere samenwerking had Jaap Cuperus, de Marketing Manager van Nedis, al ontdekt dat het samenwerken met Resourcing Pros goed verliep. Daarom wilde hij voor de kwaliteitsapp ook met Resourcing Pros samenwerken.

Ook Bas Vervoort, de Project Manager die vanuit Nedis aan het project meewerkte is enthousiast over de samenwerking met Resourcing Pros. Hij vindt dat Resourcing Pros zich onderscheidt van andere bedrijven doordat ze ‘een stapje harder lopen’. Zijn ervaring is dat iedereen die aan het project meewerkte altijd bereikbaar was. Ook buiten kantoortijden. Het viel hem op hoe hard het team werkte en dat hij geen last had van het tijdsverschil met de mensen die zich buiten Europa bevinden. Het projectteam dat de app zou ontwikkelen zat verspreid over de hele wereld. Bas van Nedis werkt zelf vanuit Spanje, twee van zijn collega’s werkten in China. De mensen die vanuit Resourcing Pros aan het project werkten zaten in Nederland, Turkije en India.

“Qua communicatie, opvolging en afspraken maken is Resourcing Pros een hele professionele partij. Het uiteindelijke projectteam was heel internationaal maar het werkte wel omdat iedereen persoonlijk de verantwoordelijkheid nam om de communicatie goed te laten verlopen. En wat ik echt speciaal vond is dat de mensen die aan het project werkten uiteindelijk echt collega’s zijn geworden in plaats van gewoon een externe partij.” – Bas Vervoort

Jaap beaamt dat de communicatie met Resourcing Pros goed was:

“De communicatie verliep heel prettig omdat je te maken hebt met een Technische Coordinator die of Nederlands spreekt of heel goed Engels en ook de taal spreekt van het land waar de ontwikkelaars zitten waardoor requirements heel goed worden doorgegeven.”

NEDIS QUALITY INSPECTION APP
NEDIS QUALITY INSPECTION APP

GEBRUIKERSVRIENDELIJKE OPLOSSING MET EEN INTUITIEF DESIGN

De uiteindelijke app heeft een intuïtief ontwerp. Doordat het design van de app net zo werkt als de tablets en telefoons die men ook privé gebruikt, is de kwaliteitsapp een hele gebruiksvriendelijke oplossing. Hiervoor moest het formulier wel op een slimme manier ‘vertaald’ worden. Bas vertelt dat het werken met externe partijen in zijn ervaring vaak een ‘U roept, wij draaien’ situatie is. Met Resourcing Pros, is dit volgens hem totaal anders.
Bas vindt dat Resourcing Pros zich binnen korte tijd heel goed kan inleven in de situatie en het probleem dat Nedis had. Resourcing Pros heeft ook het vermogen om zich een voorstelling te maken van hoe het eindproduct gebruikt zal worden. Hierdoor kon Resourcing Pros heel goed meedenken met het vertalen van het formulier en kon zelfs punten aandragen waar Nedis zelf niet aan had gedacht.

INLEVINGSVERMOGEN EN MEEDENKEN

“Het succes van een project komt vaak aan op het inlevingsvermogen van een externe partij. Resourcing Pros is daar goed ingedoken in die zin dat ze hebben geleerd wat bepaalde specifieke technische termen binnen de kwaliteitswereld inhielden waardoor ze goed konden meepraten en ook aanvoelen wat dat dan betekent. Hierdoor konden ze ook meedenken binnen bepaalde situaties op het werkniveau van de inspecteurs. Dit is echt een meerwaarde want als het alleen maar vanuit één partij moet komen dan kan je wellicht mogelijkheden missen waarvan wij het bestaan niet weten maar de ontwikkelaar van Resourcing Pros wel. Hierdoor zijn we tot inzichten en punten gekomen waar wij zelf niet aan hadden gedacht.” – Bas Vervoort
Een voorbeeld daarvan is het integreren van de camera die op elke tablet en smartphone zit in de app. Hierdoor werd een heel werkproces geëlimineerd. Voorheen was het namelijk zo dat wanneer er iets niet klopte in een controle, daar een foto van werd gemaakt. Die foto’s werden apart naar iemand gestuurd die de hele dag alleen bezig was met PDF bestanden maken waarin de resultaten van de afgekeurde controles werden samengevoegd met de foto’s. Nu worden die foto’s automatisch in het rapport van de controle bijgevoegd.