VAN START UP

NAAR SCALE UP

“Het inlevingsvermogen van de Technische Coördinator van Resourcing Pros maakt een heel groot verschil. Hij is in staat om zich in korte tijd te verdiepen in wat wij nodig hebben en dat is voor ons een belangrijke toegevoegde waarde”

Frank Schuyer, CEO van Xinaps

Xinaps
Het succes van een Start Up hangt af van het product en van timing. Xinaps heeft met behulp van Resourcing Pros in zeer korte tijd een Minimum Viable Product ontwikkeld. Door de mogelijkheid om naar behoefte snel op en af te schalen kon Xinaps besparen op personeelskosten.

Resultaat
Xinaps ontwikkelde in korte tijd een goed werkend product en bespaarde op personeelskosten door de mogelijkheid om naar behoefte af te schalen.

Snelle ontwikkeling van een MVP met kostenvoordelen

Toen Xinaps in 2015 begon stond het bedrijf, zoals elke andere startup, voor een aantal uitdagingen. Xinaps had ontdekt dat er binnen de bouw behoefte was aan een eenvoudige manier om bouwontwerpen te controleren op correctheid. Er ontstond een idee om applicaties te bouwen die in 3D modeleer software kunnen worden geintegreerd die bouwingenieurs gebruiken voor hun ontwerpen. 

Om een valkuil waar veel startups in vallen te ontwijken, het ontwikkelen van een product waar geen markt voor is, ontwikkelde Xinaps een MVP (Minimal Viable Product). Het MVP werd aan potentiele klanten voorgelegd en de feedback werd verwerkt in de uiteindelijke software.

Het vinden van goede programmeurs om de software in de programmeertaal .NET te ontwikkelen is in de huidige Nederlandse arbeidsmarkt een uitdaging. Xinaps had behoefte aan een partner die mee kon denken over de beste en voordeligste technische uitvoering van hun ideeen.

VAN MVP NAAR WERKBAAR PRODUCT

Om het idee van Xinaps te realiseren dacht Frank Schuyer, CEO van Xinaps, meteen aan een samenwerking met Resourcing Pros. Frank wist door een eerdere samenwerking met Resourcing Pros dat hij aan hen een betrouwbare partij had om mee samen te werken. Ook was de kwaliteit die Resourcing Pros weet te leveren voor hem van cruciaal belang. Frank had hoge verwachtingen van de samenwerking.

Het stroomlijnen van het werkproces vergde heel wat coordinatie. Frank herinnert zich dat er vele conference calls werden opgezet om de verwachtingen te bespreken. Maar dat is normaal, ook bij het in dienst nemen van personeel moet je dit doen. Frank geeft aan dat de Technisch Coordinator van Resourcing Pros die optreedt als regisseur van de programmeurs die Xinaps zouden helpen, van cruciaal belang was om dit proces in goede banen te leiden.

“Het inlevingsvermogen van de Technisch Coordinator van Resourcing Pros maakt een heel groot verschil. Hij is in staat om zich in hele korte tijd te verdiepen in wat wij nodig hebben, ze snappen onze business en dat is voor ons een belangrijke toegevoegde waarde.”

“Als je een bepaald doel voor ogen hebt, kan je dit op meerdere manieren bereiken. Doordat Resourcing Pros zich zo goed in jouw bedrijf, je product en klanten verdiept, kunnen ze precies de juiste oplossing aandragen”

Xinaps wilde het MVP ontwikkelen in de programmeertaal .Net. Xinaps creëerde een wireframe, een visueel ontwerp, van het idee. Aan de hand daarvan kon Resourcing Pros technische adviezen geven over hoe de ideeën zouden kunnen worden gerealiseerd. Toen het MVP klaar was, brak er voor Xinaps een periode aan om feedback van potentiële klanten te verzamelen over de software. Aan de hand van die feedback heeft Xinaps met behulp van Resourcing Pros de software doorontwikkeld.

“Het mooie aan de samenwerking met Resourcing Pros is dat we in de periode waarin we voornamelijk met klanten spraken de mogelijkheid hadden om op zo’n moment af te schalen. Hierdoor hebben we veel geld op personeelskosten bespaard.”

PERSOONLIJK EN FLEXIBEL

De klik met de persoon die uiteindelijk binnen het bedrijf mee gaat werken, was voor Xinaps heel erg belangrijk. Xinaps heeft momenteel via Resourcing Pros een vaste programmeur die helpt met de ontwikkeling van de applicaties. Deze programmeur is goed ingewerkt met behulp van de technisch coördinator van Resourcing Pros. De programmeur is iemand die buiten het bedrijf staat maar voelt wel meer als een onderdeel van het team dan programmeurs van andere outsourcing bedrijven waar Xinaps ook mee werkt. Andersom merkt Frank ook dat de programmeur erg betrokken is bij Xinaps.
“Een tijdje geleden hadden we een belangrijke productlancering op een beurs in Denemarken. Hiervoor hebben we op zaterdagavond nog Skype gesprekken met de programmeur gevoerd en heeft hij op zondag en maandag nog werk verricht om het product op de beurs te kunnen lanceren. Ook waardeerden wij de extra flexibiliteit die Resourcing Pros had door op het laatste moment nog een extra programmeur in te schakelen voor dit project. Mede hierdoor was de lancering een groot succes!” .”

TOEKOMSTVISIE

Er zijn een aantal technologieën waar Xinaps nu naar kijkt om in de toekomst mee te gaan werken. Eén daarvan is autodesk FORGE, een cloud platform waarin ontwikkelaars diensten kunnen bouwen.
De programmeur van Resourcing Pros waarmee Xinaps werkt doet nu tijdens zijn werk al ervaring op met het werken met autodesk FORGE. Ook als Xinaps nog verder groeit, zal de flexibele schil die Resourcing Pros biedt strategisch gezien waardevol blijven.

“De strategische waarde waarin Resourcing Pros ons voorziet kan er zeker voor zorgen dat wij als onderneming in de toekomst harder kunnen groeien.”

Frank Schuyer, CEO van XINAPS