OP MAAT GEMAAKTE WEBSHOP

ZORGT VOOR EEN 3 X HOGERE OMZET

“Resourcing Pros vertaalde onze specifieke wensen in een snelle en gebruiksvriendelijke webshop, resulterende in een 3x hogere omzet.”

Thijmen Bourgondien, Directeur Raamdecoratie

Raamdecoratie
Wanneer een eCommerce bedrijf groeit, voldoet een standaard webshop vaak niet meer. Dit was ook het geval bij Raamdecoratie.com. Klanten konden via de oude webshop alleen standaard artikelen bestellen. Om volledige service aan klanten te leveren werd door Resourcing Pros een webshop op maat gemaakt zodat Raamdecoratie.com ook maatwerk aan haar klanten kon leveren.

Resultaat
Een webshop die precies aan de wensen van de klant voldoet.

3x meer omzet met op maat gemaakte webshop

“In de wereld van de raambekleding is het zeer gebruikelijk en zelfs noodzakelijk om op maat gemaakte raambekleding te kunnen aanbieden. Dit kon via de oude webshop van Raamdecoratie.com niet. Via de oude webshop kon Raamdecoratie alleen artikelen in standaard maten verkopen waardoor er dus geen volledige service aan klanten kon worden geleverd. Hierdoor werd er mogelijk ook een deel aan inkomsten misgelopen.” – Thijmen Bourgondien

Resourcing Pros maakte voor Raamdecoratie.com een webshop op het Magento platform. Via deze webshop kunnen klanten aangeven wat voor soort raambekleding zij willen bestellen en wat de gewenste afmetingen daarvan zijn. Verdere voorkeuren als kleur, materiaal en dergelijke kunnen ook worden ingevoerd waardoor de klant een prijsopgave krijgt en een bestelling kan plaatsen.

In de keuze voor het Magento platform heeft de eigenaar van Raamdecoratie.com, Thijmen Bourgondien, volledig vertrouwd op de expertise van Resourcing Pros. Voor de samenwerking begon heeft Thijmen met de Technisch Coördinator besproken aan welke eisen de webshop moest voldoen. Resourcing Pros heeft toen bekeken wat de beste manier was om dit te bereiken en advies plus een begroting gegeven.

ONTWIKKELING EN ADVIES

“Resourcing Pros vertaalde onze specifieke wensen in een snelle en gebruiksvriendelijke webshop. De website was sneller en gebruiksvriendelijker waardoor de conversie steeg. Door het maatwerk konden we een grotere doelgroep bereiken en omdat we beter voldeden aan SEO kregen we meer bezoekers. Dit alles resulteerde in een 3x grotere omzet.”

Thijmen is erg tevreden over de samenwerking met Resourcing Pros. Ook het onderhoud van de website verloopt naar tevredenheid. Dit wordt direct door het team in India uitgevoerd. Met behulp van projectmanagement software kan Thijmen opdrachten doorgeven die goed worden opgepakt.

“Een groot voordeel van Resourcing Pros is dat je wel met een team in India samenwerkt maar omdat er ook mensen in Nederland zitten maakt dit qua tijdsverschil niet zo veel uit. Als het in India midden in de nacht is en er is iets aan de hand kan ik altijd de Technisch Coördinator hier in Nederland bereiken.”

Dat de website wordt onderhouden door Resourcing Pros heeft voor Raamdecoratie ook als voordeel dat het mogelijk is om advies te krijgen over allerlei zaken op het gebied van eCommerce. Dit gaat om hele praktische zaken als SEO en conversie tot aan advies over of het nog zin heeft om te investeren in nieuwe ontwikkelingen op het Magento platform terwijl er al plannen zijn om over te gaan naar Magento 2.0.

“”De keuze voor Resourcing Pros voelde gewoon goed. Dat gevoel kwam voort uit de kennis van zaken die zij lieten zien.”

Thijmen Bourgondien, Directeur Raamdecoratie

Raamdecoratie.com