KORTERE SALESCYCLI EN BETERE SERVICE

DOOR SOFTWARE KOPPELINGEN

“Door de samenwerking met Resourcing Pros merken onze klanten dat wij ook technisch met ze meedenken om de koppeling richting PostNL te realiseren. Dat helpt ons in het commerciële proces waardoor we uiteindelijk klanten sneller kunnen aansluiten en koppelen met onze systemen. En hoe sneller je klanten kunt aansluiten, hoe sneller je de eerste factuur kan sturen en hoe sneller we onze omzet realiseren.”

Ronald Metselaar, Sales Manager PostNL

PostNL
Resourcing Pros helpt PostNL met het adviseren van klanten over het koppelen van hun webshop of ERP-systeem aan het ordersysteem van PostNL. Waar dit nodig is wordt ook de koppeling zelf door Resourcing Pros verzorgd. Hierdoor kan PostNL haar klanten een plezierige klantbeleving ofwel “customer journey” geven.

Resultaat
Tevreden klanten die een goede service en ondersteuning krijgen doordat hun webshop sneller met de systemen van PostNL worden gekoppeld, resulterend in een grotere omzet voor PostNL en kortere sales cycli.

Snellere omzet en betere service voor PostNL Fulfilment

PostNL Fulfilment maakt het voor e-commerce bedrijven mogelijk om de orderverwerking en leveringsprocessen uit te besteden. Het voordeel daarvan is dat een e-commerce bedrijf geen voorraad meer hoeft op te slaan, dit wordt namelijk bij PostNL ondergebracht. Daardoor gaat én de levering veel sneller én het e-commerce bedrijf heeft zelf veel minder werk. 

Om de orderverwerking bij PostNL Fulfilment onder te brengen, dient een koppeling te worden gemaakt tussen de verschillende systemen van PostNL en de webshop van het e-commerce bedrijf. Voor de bekende e-commerce platformen heeft Resourcing Pros voor PostNL standaard plug-ins ontwikkeld om het integratieproces te vergemakkelijken. Het is voor PostNL echter niet haalbaar om dit voor elk platform te doen.

Ronald Metselaar merkte dat het voor sommige klanten die de juiste IT kennis niet in huis hebben best lastig is om de koppeling tussen hun webshop en het orderverwerkingssystemen van PostNL te maken. Voor die klanten konden de kosten voor het maken van een dergelijke integratie nogal oplopen. Bovendien kon het voor hen ook erg lang duren voordat ze van de diensten van PostNL gebruik konden gaan maken. Ronald vond een oplossing in Resourcing Pros.

SNELLER KOPPELEN VAN NIEUWE KLANTEN

PostNL werkte al een tijdje samen met Veli, een Technisch Coördinator van Resourcing Pros, die precies weet hoe de systemen van PostNL werken en een ruime ervaring heeft in de e-commerce branche. Die kennis ziet Ronald als een groot voordeel:

“Wij hebben gekozen om met Resourcing Pros samen te werken omdat ze heel veel specifieke kennis hebben van het logistieke proces én van het hele IT landschap dat er om heen zit. Ze kunnen heel makkelijk de brug slaan tussen de situatie van onze klant en wat PostNL nodig heeft. Je moet snappen hoe de logistieke wereld werkt om te begrijpen wat je aan de voorkant moet doen om er aan de achterkant voor te zorgen dat de pakketjes netjes ingepakt en verzonden worden.”

Veli zorgt nu voor de klanten van PostNL die voorheen veel moeite hadden met de koppeling met PostNL. Hij doet dit door klanten direct te woord te staan en te adviseren over de mogelijkheden. Indien klanten dit willen zorgt Veli er ook voor dat er een koppeling wordt gemaakt tussen hun systeem en PostNL. Aangezien het hier om klanten gaat die geen gebruik maken van de grote en bekende e-commerce platformen, en er voor die klanten dus maatwerk moet worden geleverd, is er veel specifieke kennis nodig van het systeem dat de klant gebruikt. Hiervoor kan Veli het internationale netwerk van ontwikkelaars van Resourcing Pros aanspreken.

“Mijn verwachting was dat Resourcing Pros vragen van klanten snel moet kunnen oplossen en die verwachting hebben ze overtroffen. Omdat Resourcing Pros een heel mooi internationaal netwerk van verschillende software ontwikkelaars met diverse specialisaties heeft en ze dus heel veel specifieke kennis hebben van specifieke platformen kunnen ze vrijwel voor elke klant een oplossing op maat realiseren. Als een klant bijvoorbeeld gebruik maakt van Magento 2.0, dan hebben zij in Spanje developers beschikbaar die snel snappen wat er nodig is. Doordat de mensen van Resourcing Pros de materie begrijpen, lokaal bij ons aanwezig en altijd aanspreekbaar zijn, merk je dat de doorlooptijd korter is en daardoor de kosten ook gewoon lager zijn voor de klanten van PostNL, wat weer leidt tot een goede klantbeleving en meer omzet voor ons.”
Sneller koppelen van nieuwe klanten aan de PostNL Fulfilment systemen
Ronald benadrukt dat hij erg tevreden is over de samenwerking met Resourcing Pros:

““De samenwerking met Resourcing Pros verloopt heel plezierig. Het zijn mensen met kennis van zaken, mensen met realiteitszin. Het gaat ze er niet om dat ze zoveel mogelijk uren te kunnen schrijven maar dat het probleem binnen hele korte tijd zo goed mogelijk wordt opgelost.”

Ronald Metselaar, Sales Manager PostNL