ACTIVE ANTS

Active Ants maakt e-fulfilment-services beter beschikbaar

Innovation Kite ontzorgt Active Ants en hun klanten. Met KITE KoneX™ zorgen wij voor een snelle en efficiënte integratie van de gebruikte systemen en e-commerce platformen.

Active Ants levert e-fulfilment services: Het ontzorgen van het gehele logistieke proces voor webshops. Active Ants doet dit vanuit meerdere gerobotiseerde fulfilment centers in Nederland en daarbuiten. Inmiddels behoort het bedrijf tot de marktleiders, met ruim 250 klanten en 3 miljoen orders per jaar.

Lees meer

Over dit verhaal

Active Ants bouwt en onderhoudt de eigen interne systemen en verzorgt de integraties voor klanten. Vanwege snelle groei was de interne IT-capaciteit vol en zocht Active Ants naar een betrouwbare IT-partner om het eigen team te ondersteunen. Het doel was om de plug-ins op de e-commerce platformen WooCommerce en Magento 2 up to date te houden en klanten te ondersteunen op deze platformen. Reden genoeg om Innovation Kite te vragen dit deel van de IT-taken op zich te nemen.

Wij hebben veel kennis en expertise op het gebied van logistieke processen en e-commerce platformen. Hierdoor was het makkelijk samenwerken met de IT-afdeling van Active Ants. We hebben eerst een inventarisatie gemaakt van de bestaande plug-ins en gezocht naar manieren om deze op korte termijn te verbeteren. Na deze eerste verbeterslag hebben we een lang termijn-innovatieplan opgesteld. Daarin denken wij mee over het actueel houden van de software en over het ondersteunen en ontzorgen van de van Active Ants klanten. Ook het integreren van andere e-commerce platformen is hierin meegenomen.

1. Ontlasten van interne IT-team verkort de sales cycle
Innovation Kite verzorgt de koppeling van klanten op WooCommerce en Magento 2. Het interne IT-team van Active Ants wordt hierdoor ontlast en het sales team kan schakelen zonder rekening te houden met de release cycles van het interne IT-team. Hierdoor kunnen nieuwe klanten sneller aangesloten worden en verbetert de service bij inhoudelijke vragen.

2.  Innovation Kite blijkt nog méér te kunnen
Tijdens de samenwerking blijkt dat ons team beschikt over de kennis en vaardigheden om ook voor andere platformen integraties te bouwen. Werkzaamheden waar het interne IT-team van Active Ants onvoldoende capaciteit voor heeft, kan Innovation Kite verzorgen. Het Active Ants sales team kan daardoor sneller inspelen op klanten met vragen voor specifieke wensen en maatwerk-koppelingen.

We hebben voorgesteld om naast de doorlopende plug-in ontwikkeling en dienstverlening voor Woocommerce- en Magento 2-klanten ook mee te werken aan nieuwe integraties voor andere e-commerce platformen.

Daarvoor ontwikkelen we standaard aansluitingen op ons Innovation Kite KoneX platform en verzorgen technisch beheer en customer support.

Ons ‘dedicated team’ werkt als interne innovatiepartner aan doorlopende plug- in ontwikkeling en customer support.

Met inzet van het Kite KoneX platform kan Active Ants sneller en meer klanten met verschillende wensen op een standaardmanier aansluiten en integreren op de e-fulfilment diensten.

Door de extra IT capaciteit vanuit Innovation Kite kan ondersteuning geboden worden bij complexere maatwerk integraties. Dit betekent een flinke verbetering van de dienstverlening en hogere klanttevredenheid. Door onze samenwerking heeft het sales team al ruim 150 klanten kunnen aansluiten.

Klant: Active Ants Service: Innovatieproces, aansluiten e-fulfilment diensten, technisch beheer, plug-inontwikkeling, customer support

Uitdaging: Plug-ins ontwikkeling, verbetering integratieproces van belangrijke e-commerce platformen

Methodiek:  Inventarisatie workshops en lang termijn-innovatieplan en gebruik

Marktsector:    Retail – e-commerce – logistics – fulfilment

Techniek: Plug-in ontwikkeling Woocommerce en Magento 2 Integreren e-commerce platformen middels KITE KoneX™

Scroll naar boven